maandag 16 mei 2011

Gevulde portabello's

... kookt!

Vegetarisch vandaag. Ik heb de portabello's eerst kort gestoomd en daarna gevuld met een beetje ricotta en geraspte kaas. Erg snel klaar!
Erbovenop een trosje tomaatjes uit de oven.


Bij de portabello's heb ik gebakken aardappeltjes geserveerd en stronkjes witlof en een paar blaadjes rucola. Het sausje is een rucolapesto, gemaakt van rucola, geraspte kaas, pijnboompitjes, citroensap en lekkere olijfolie. Wat er over was van de pesto gebruik ik morgen voor een lekkere pasta. Daar roer ik de pesto gewoon daarheen met wat ricotta (ook over van dit gerecht).

In twintig minuutjes was dit gerecht klaar! Lekker snel! Ik moet er wel bij zeggen dat de aardappeltjes over waren van de dag ervoor, dus die hoefde ik niet meer te koken. Het werkt ook veel makkelijker als je de gekookte aardappels een nachtje in de koelkast laat staan. Je kunt ze dan makkelijker in plakjes snijden en ze blijven beter heel tijdens het bakken.