vrijdag 25 mei 2012

Culinair dieptepunt

...kookt!

Eigenlijk zou er vandaag 'kookt niet!' in de rechterbovenhoek moeten staan, want voor het eerst in vijf jaar heb ik een kant-en-klaar maaltijd gehaald. Lasagne. Ik heb wel eens beter gegeten.
Zoals dit:

Sesamzalm, shiitakepickles en noodlesoep met spinazie

En dit:

Maïssoep met kip (erin) en spinaziewraps (ernaast)
Nou ja, morgen weer een dag.

P.S. Maïssoep
Ruim water aan de kook brengen en daarin een hele kipfilet gaar koken. Gare kipfilet uit water halen en beetje af laten koelen. Inhoud van een groot blik maïs (en bouillonpoeder naar smaak) aan kookvocht toevoegen. De soep pureren met de staafmixer (gewoon in de pan). Kip uit elkaar trekken (draadjesvlees) en terug in de soep doen. Verse koriander toevoegen en klaar. Als extraatje voeg ik vaak nog wat noodles en/of kidneybonen toe (uit blik, uitgelekt).

Shiitakepickles
Shiitakes in klein pannetje doen en vocht van ingelegde (roze) gember erover gieten. Eventueel aan beetje water toevoegen. De shiitakes hoeven niet onder te staan, maar er moet genoeg vocht zijn om ze zacht te koken. Deksel op het pannetje en op laag vuur zacht laten worden. Deksel van de pan halen als  het vocht bijna op is en 'droog' koken (geen vocht meer over). Shiitakes af laten koelen en tot gebruik in de koelkast plaatsen.