maandag 28 mei 2012

Mosterd na de maaltijd

... kookt!

Na tosti's op zaterdag en een frietje op zondag*, vandaag weer goed gegeten. Een biefstuk met een salade, dat mag je mij iedere week wel voorzetten. De salade was simpel (sla, tomaatje, komkommer), maar een lekkere dressing maakt alles goed. Dressing hoort op een salade, altijd, ALTIJD!

Voor dressing bewaar ik bijna lege mosterdpotjes (gewoon in de koelkast). Doe er olijfolie, citroensap, peper, zout en een klein beetje water bij. Deksel terug erop, goed schudden en klaar!


Na gebruik ZEKER het potje afwassen en gebruiken voor...


Ooit wil ik hier nog een recept voor mosterdsoep neerzetten, ware het niet dat ik daar nog steeds geen lekker recept voor gevonden heb. Iets anders wat je met mosterd kunt doen, is gelei maken. Heel lekker (en het staat leuk) op kaas of gerookte kip, zoals hieronder (rechts):


Als je de gelei maar vast genoeg maakt, kun je er met een steker vormpjes uitsteken. Mosterdgelei maak je heel simpel van mosterd en water, een bodempje hiervan in een steelpannetje is vaak genoeg. Daar los je dan twee geweekte gelatineblaadjes in op. Af laten koelen en klaar.

*Was niet vervelend, hoor, een frietje eten. In Keulen. Voorafgaand aan een concert van Bruce Springsteen en The E Street Band... nice!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten