vrijdag 13 juli 2012

Grand dessert-recepten deel II

... kookt!

Hierbij het beloofde recept voor ganache:

Room en chocolade
Verwarm de room met een heel klein klontje boter (ongeveer twee suikerklontjes). Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een beslagkom. Giet de hete room erover en laat een paar minuten staan. Roer dan goed door en klaar is je ganache.

Ganache is, volgens mij, bonbonvulling. Maar je kunt het ook prima zo eten of over een taart smeren (of de taart ermee vullen). Enkele suggesties:
-Cakejes bakken en met de bovenkant in -nog warme- ganache dippen, als een frosting.
-De ganache in kleine glaasjes of bakjes gieten en garneren met fivespice en een klein blaadje munt.
-De warme ganache in een schaal gieten en laten stollen (koelkast). Met een bolletjessteker (zo'n lepeltje, ideaal om bijvoorbeeld meloenbolletjes mee te maken) steek je er dan makkelijk balletjes uit. Die kun je door hagelslag, spikkels of gehakte noten halen en je hebt een soort truffels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten