dinsdag 17 juli 2012

'The oven on full wack'

... kookt!

Ook de maaltijd van vandaag stond binnen dertig minuten op tafel. En weer netjes voor, hoofd en na.

DINSDAG:

Vooraf een (drinkbare!) romige erwtensoep met munt. Erwtensoep kan ook prima in de zomer. Let wel: erwtensoep, geen snert.

Romige erwtensoep met munt
(voor vier personen)

Doe de halve inhoud van een zak diepvrieserwten in een grote pan en zet deze onder water. Breng aan de kook met een blokje voor groentebouillon en twee takjes munt erin. Laat goed doorkoken.

Verwijder de takjes munt en pureer de erwten in de pan (staafmixer). Zet een zeef op een andere pan en druk het erwtenmengsel hierdoor. Dit is het enige tijdrovende/lastige klusje in dit hele recept!

Roer een beetje room door de soep (even proeven hoeveel) en je erwtensoep is klaar. Je kunt deze soep gewoon drinken, maar een garnering erbij en je hebt een chique soepje. Denk daarbij aan spekjes of, nog heftiger, een gepocheerd ei. Een stukje geroosterd brood of een -zelfgemaakte!- soepstengel doet het ook erg goed bij deze soep.

Tip 1: kneus de muntblaadjes even met een lepel of iets dergelijks, voor de takjes de pan in gaan. De smaak komt dan beter vrij.

Tip 2: schraap met een lepel even langs de onderkant van de zeef als je klaar bent met het zeven/doordrukken van het erwtenmengsel. Zo gaat er niets verloren. Note: er blijft wat in de zeef achter, hoor. Namelijk de velletjes van de erwten.


Als hoofdgerecht aten we een ovenschotel van paprika, zoete aardappel (over van gisteren), kidneybonen, maïs, koriander en kaas/crème fraîche.

Ovenschotel met zoete aardappel. Rechtsonder de drinkbare erwtensoep.

Vorige week had ik kersen gekocht, die prima smaakten, maar ik was ze eigenlijk een beetje vergeten. Dus ze waren al een tikkeltje rimpelig. Daarom heb ik ze gekookt met wat water en homemade vanillesuiker. Lekker door de yoghurt!


Oja, dit, is dus normaal. Kennelijk. Dus. <raar...>
Zie hier:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten