vrijdag 20 juli 2012

'It's literally SOOO good!'

... kookt!

VRIJDAG:

Vandaag is het brocollisoep met een beetje room. Daarna een rucolastamppot met geitenkaas. <geen foto vandaag> Voor erbij erwten met spekjes en een klein beetje munt.

Boven: erwten met spekjes en munt. Onder: brocollisoep.

Een feestelijk toetje! Omdat het vrijdag is. Of omdat het weekend begint. In ieder geval niet omdat de zon schijnt. Witte chocolademousse met frambozen!


Witte chocolademousse met frambozen
(voor 4 personen)

Week 1 blaadje gelatine in koud water. Breek 80-100 gram witte chocolade in stukjes en smelt deze in de magnetron. Roer de geweekte gelatine met een scheutje heet water door de gesmolten chocolade. Laat even afkoelen.

Splits twee eieren. Houd de eiwitten nog even apart. Klop de dooiers los met 25 gram suiker. Meng dit door de chocolade.

Klop 150 gram slagroom stijf en spatel dit door het -afgekoelde!- chocolademengsel. Klop daarna de eiwitten stijf en spatel deze door het chocolademengsel. Let op!: spatelen, niet roeren. Of 'fold it in', dat is de mooiste en beste omschrijving.

Zet de mousse even in de koelkast (toch zeker wel een uurtje) en serveer met frambozen. Of met bosbessen. Of koekjeskruim. Of aardbeien. Of geraspte witte chocolade, voor een witte chocolade-overload. Ideeen genoeg!

Morgen gaat m'n blog weer over iets anders, want in het weekend kook ik niet. Dan zit ik twee dagen bij de McDonalds <geintje!>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten